Snabba tekakor

enkla tekakor
Foto: Ulrika Ekblom
Nina hermanssen profilbildd
Nina hermanssen profilbildd

Snabba tekakor

5 ingredienser

30 min

"Något av det härligaste som finns är en riktigt god frukost – i alla fall om ni frågar mig. Och nygräddat bröd till frukosten är höjden av lyx. Men ibland tycker man kanske att det tar lite för lång tid med degens jäsning – man vill bara ha ett gott bröd snabbt. Här har ni det receptet! Njut av ljuvligt goda tekakor som doftar magiskt." /Nina

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 4 dl mjölk (3 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke eller i en köksmaskin.
  3. Tillsätt mjölk och smör. Blanda ihop till en väldigt kladdig, men inte alltför lös, deg. Om degen känns för lös: tillsätt lite mer mjöl, men inte mer än 1 deciliter.
  4. Forma 8 bollar med mjölade händer och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna till tunna kakor och nagga dem med en gaffel.
  5. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter, eller tills de har fått fin färg. Låt svalna i några minuter och servera.