3 morötter, skalade, skurna i grova bitar och kokta i saltat vatten
20 g smör
1 msk dillfrö, mortlade
1 citron, finrivet skal och saft
Pressad potatis
900 g potatis
40 g smör
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Dillkött
Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 cm stora. Skala och skär löken i grova bitar.
Bryn kycklingköttet och löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull. Fyll på med buljong, ättika och socker, låt koka i 10 minuter.
Tillsätt grädden och låt koka några minuter till, smaka av med salt och eventuellt mer socker och ättika. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens.
Glaserade morötter
Skala och skär morötterna i grova bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten.
Smält smöret i kastrull, lägg i dillfrön, citronskal och saft, koka ihop något. Lägg i de kokta morötterna, låt glasera några minuter.
Pressad potatis
Skala och koka potatisen mjuk. Häll av och pressa i en skål. Toppa med smör, flingsalt och svartpeppar från kvarn.
Servera dillköttet med morötter och pressad potatis.