2 msk mjölk (t ex soja-, mandel- eller havremjölk)
1,5 msk kakao
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl ljus sirap
0,5 krm flingsalt
2 dl vispgrädde (t ex Alpro Airy & Creamy)
Servering
150 g digestivekex
chokladsås
jordnötter, hackade
Gör så här
Hacka den mörka chokladen fint. Blanda den med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop på svag värme tills du har en slät, sammetslen kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
Vispa under tiden vispgrädden fast och fluffig.
Vänd ner en klick vispad grädde i chokladsmeten så att den lättas upp. Vänd sedan försiktigt ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Krossa digestivekexen eller mixa dem lätt i en matberedare. Varva krossade digestivekex och snickersmousse i små dessertskålar. Toppa med chokladsås och hackade jordnötter.