Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla lätt 4 formar à 16 cm och lägg ett bakplåtspapper i varje botten.
Sikta de torra ingredienserna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna i skålen och rör om.
Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnarna ska vara torra i mitten. Låt de svalna på galler. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka.
Kolasås
Låt allt utom vaniljsockret koka upp i en kastrull och småputtra i cirka 5 minuter tills det blir en tjock sås. Ta då av kastrullen från värmen och blanda i vaniljsockret.
Chokladganache
Hacka chokladen och smält den med grädden i en kastrull. När det smält, ta från värmen och rör ner smöret.
Frosting
Vispa grädden med bakpulvret hårt. Blanda sedan ner färskost, florsocker och vaniljsocker. Vispa ihop allt fluffigt.
Nutellafrosting
Vispa smör riktigt fluffigt i en hushållsmaskin. Blanda sedan ner florsocker, nutella, vispgrädde, vaniljsocker och salt och vispa det riktigt fluffigt.
Montering
Bred ett tunt lager nutella på de tre bottnarna, spritsa ut frostingfyllning. Ringla kolasås över och strö lite hackade jordnötter på. Stapla bottnarna på varandra och överst den sista bottnen.
Spackla tårtan tunt med nutellafrostingen.
Kyl tårtan cirka 20 minuter.
Spritsa sedan ut små toppar runt tårtan och överst med resterande nutellafrosting. Gör små toppar av chokladganachen på toppen av tårtan. Ringla kolasås över, strö hackade jordnötter och lite flingsalt över tårtan.