Sniglar med vitlök och persilja

koket.se
Sniglar med vitlök och persilja

Sniglar med vitlök och persilja

Av: Leo och Jean-Yves Guillemain

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

30 m

Ugnsbakade sniglar med smör, vitlök och persilja passar perfekt som en enklare rätt eller som del av en buffé.

Vintips:
Château Haut-Moulin, Vieilles Vignes, 2020. Nr 56310, 139 kr.
Sancerre, Côte de Champtin Blanc, 2022. Nr: 90419, 299 kr.

Se Leo och Jean-Yves Guillemain laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 24 sniglar, förkokta och utan skal (finns att köpa på konservburk)
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl persilja
  • 200 g smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda vitlök, persilja och smör. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Lägg sniglarna i 4 snigelformar med 6 sniglar i varje.
  3. Täck sniglarna med persiljesmöret och gratinera i ugnen i ca 5-10 minuter på 200 grader.
  4. Servera sniglarna med bröd att doppa i smöret.