Snittar med ädelost och vaniljkaramelliserad äpple

Snittar med ädelost och vaniljkaramelliserad äpple
Foto: Khoisan Gourmet

Snittar med ädelost och vaniljkaramelliserad äpple

9 ingredienser

30 min

Förgyll glöggminglet med dessa ljuvliga rågbrödssnittar med vaniljkaramelliserad äpple tillsammans med ädelost, grönkål och granatäpple. En perfekt mix av juliga smaker med salt ost och söt vanilj som förgyller äpplet.

Khoisan Gourmet vaniljpulver produkt NY 2024

Khoisan Gourmet Vaniljpulver

Vårt vaniljpulver består av hela malda vaniljstänger av högsta kvalitet för en ljuvlig äkta smak av vanilj.

Ingredienser

portioner styck
  • 3-4 skivor rågbröd
  • ca 50 g grönkål
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 0,5 äpple, tärnad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • ca 50 g ädelost, smulad
  • 1 dl granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Skär rågbrödet i fyrkanter.
  2. Riv av grönkålen från den grova mittstjälken. Riv i mindre bitar. Stek i olja tills den sjunker ihop något. Salta.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äpple, socker och vaniljpulver och fräs i några minuter. Äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
  4. Toppa brödbitarna med grönkål, ädelost, äppelbitar och granatäpplekärnor.