Snittar med rökt skarpsill

koket.se
Snittar med rökt skarpsill
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Snittar med rökt skarpsill

7 ingredienser

20 m

Vill du testa en ny rätt till påskbordet? Då måste vi tipsa om de här härliga snittarna med rökt skarpsill.

Se Nazuk Turdieva laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • mörkt bröd
  • 0,2 klyfta vitlök
  • 120 g rökt skarpsill
  • ca 1 msk majonnäs
  • ca 10 skivor gurka
  • salt
  • dill (till garnering)

Gör så här

  1. Skär brödet i avlånga munsbitar.
  2. Stek brödbitarna i lite smör tills de har en fin rostad yta på båda sidorna. Lägg sedan brödskivorna på hushållspapper och låt svalna.
  3. Gnid vitlöksklyftan på varje brödskiva.
  4. Bre på ett tunt lager med majonnäs, lägg på en gurkskiva med lite salt och avsluta med en skarpsill.
  5. Toppa med en dillvippa.