Snittar med vispad brie och saffranshonung

Snittar med vispad brie och saffranshonung
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Snittar med vispad brie och saffranshonung

7 ingredienser

20 min

Här har du julens godaste snittar till adventsmys och mingel! Smörstekt bröd toppat med en len vispad brieost, rostade nötter och saffranshonung,

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 dl honung
  • 0,5 g saffran
  • 450 g brieost
  • 1,5 dl valnötter
  • flingsalt
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm honungen försiktigt och blanda med saffran. Låt stå.
  3. Hacka nötterna grovt och lägg i en ugnssäker form. Häll över 2-3 msk honung och rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills nötterna fått fin färg. Låt svalna något.
  4. Skär bort kanterna på brieosten och skär den krämiga mitten i små kuber. Mixa sedan osten med stavmixer eller i en matberedare tills helt slät och krämig.
  5. Stek bröden i lite smör tills de fått en härligt rostad yta och skär sedan upp skivorna i 4 små snittar.
  6. Toppa med den vispade brien, honungsnötterna, lite färsk timjan, flingsalt och eventuellt mer saffranshonung.