Sobanudlar kommer från Japan, görs på bovetemjöl och har en nötig smak.
Se Jennie Walldén laga receptet
Ingredienser
400 g sobanudlar
300 g kycklingfärs
2 pak choi, huvuden
6 salladslökar
250 g shiitakesvamp
3 msk rostade sesamfrön
neutral rapsolja, att steka i
Sås
0,5 dl ostronsås
1 msk svart bönpaste eller svart bönsås (finns på asiatiska hyllan)
3 msk japansk soja
3 msk strösocker
1 klyfta vitlök, riven
1 msk sesamolja
Gör så här
Koka sobanudlarna 1 minut kortare än anvisningar. Skölj av med iskallt vatten och droppa av väl i durkslag
Blanda alla ingredieserna till såsen. Ställ åt sidan.
Skär pak choi och salladslök i ca 4 cm bitar. Om svampen är stor, riv i mindre bitar. Stek svampen i en wok eller stor stekpanna på hög värme till gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp pannan igen och stek kycklingfärsen på hög värme till genomstekt. Tillsätt pak choi och salladslök och låt steka med i 1 minut. Vänd ner svamp, nudlar och sås och låt det hela steka ihop i 2 minuter.