Sockerbakad rabarber med kardemummagrädde

Sockerbakad rabarber med kardemummagrädde
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Sockerbakad rabarber med kardemummagrädde

4 ingredienser

30 m

Bakade rabarber med en luftig sojagrädde smaksatt med kardemumma blir riktigt gott till fikat eller som efterrätt. Lägga till en god kaka eller t.ex. jordgubbar när de är i säsong och du får en riktigt somrig dessert.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl sojagrädde
  • 1 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Skala rabarber (spara skalet) rulla sedan stavarna i socker.
  2. Lägg de sockrade rabarberna i en vacuumpåse, lägg även i skalet och förslut påsen.
  3. Baka rabarberna i en cirkulator på 75 grader, tiden är extremt beroende på vad det är för typ av rabarber. Om det är svenska utomhusodlade så tar det ca 30-40 minuter. Om det är glashusodlade (ofta från Holland) tar det ca 10-15 minuter.
  4. Kyl ner rabarbern när de är mjuka och skär sedan i bitar, ca 4-5 cm stora.
  5. Servera med lättvispad sojagrädde som du smaksätter med lite kardemumma.