Blanda soja, mirin och sesamolja i en avlång brödform.
Lägg laxen direkt i sojamarinaden, plasta in och ställ i kylen. Vänd på bitarna efter ca 6 timmar. Låt marinera ytterligare 6 timmar. Laxen ska mariners i totalt 12 timmar.
Vintersallad
Blanchera brysselkålen och grönkålen i saltat vatten.
Strimla rödkålen fint och skär fileér av blodapelsinen. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
Blanda brysselkål, rödkål, grönkål, blodapelsin, dill och äpple med risvinäger, honung och rostade sesamfrön.
Klipp noribladen i kvadratiska bitar.
Nordisk-japansk hovmästarsås
Vispa ihop båda senapssorterna med honungen i en bunke.
Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under vispning.
Smaksätt med soja, kaffepulver och hackad dill.
Servering
Skär laxen i skivor, servera med vintersalladen och hovmästarsås.