Sojapicklade ägghalvor

Sojapicklade ägghalvor
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Sojapicklade ägghalvor

12 ingredienser

30 m + tid för pickling

Sojapicklade ägghalvor med chorizomajo och chorizoströssel kan bli en ny favorit på påskbordet.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • ägg, kokt
  • 2 dl vatten, kallt
  • 1 dl soja (ljus)
  • 0,5 dl mirin

Chorizoströssel och majonnäs

  • 100 g chorizokorv
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Servering

  • färsk kruspersilja

Gör så här

  1. Koka valfri mängd ägg till önskad konsistens.
  2. Blanda ihop vatten, soja och mirin i en matlåda med lock.
  3. Skala äggen och lägg dem i matlådan. Låt stå i minst 2 timmar men helst över natten.

Chorizoströssel och majonnäs

  1. Finhacka korven så smått som möjligt.
  2. Värmen oljan i en panna. Lägg i korvhacket och stek/fritera korven tills den fått ordentligt med färg.
  3. Ta upp chorizoströsslet med en finmaskig sil och lägg det på hushållspapper.
  4. Sila oljan i en såskanna eller dylikt, låt svalna helt.
  5. Blanda äggulor, senap och vinäger.
  6. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade chorizomajonnäs med salt och peppar.

Servering

  1. Dela äggen på mitten.
  2. Toppa varje ägghalva med en klick majonnäs, lite chorizoströssel och kruspersilja, om så önskas.