4 gäddafileér, spara stjärtbitarna för att steka hela [ca 600 g]
2,5 dl grädde
1 ägg
ströbröd, till panering
vitpeppar, några drag på kvarnen
flingsalt
smör, till stekning
Till servering
gräslöksblomma (garnering)
4 citroner, klyftor
2 msk färsk pepparrot, riven
Gör så här
Dressing
Blanda senap, vinäger, olivolja, honung samt trädgårssyra i en liten skål. Blanda sedan med den ljumna potatissalladen.
Potatissallad
Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen nästan är klar häll i blomkållsbuketterna och koka. Blomkålen ska vara lite al dente, så tag av allt när potatisen kokat färdigt.
Häll upp potatis och blomkål i en skål och dela potatisen med kniv direkt ur skålen.
Häll över dressingen och vänd försiktigt ner salladslöksblasten, sparris samt sockerärtorna. Smaka av med salt och svartpeppar. OBS! Salladen ska vara ljummen när den serveras.
Gäddwallenbergare
Mixa gäddafileerna i en mixer.
Tillsätt salt, grädde, ägg och några drag med vitpeppar och mixa igen.
För att minimera risken för ben, passera färsen genom en sil. Klicka ut färsen på en tallrik och forma "biffar".
Panera biffarna med ströbröd.
Salta och peppra stjärtbitarna.
Stek både biffar och stjärtar i smör på medelhög värme ca 2 minuter på vardera sida.
Servera med ljummen potatissallad, riven pepparrot, citronklyfta samt garnera med gräslöksblomma.