Blanda jäst, flytande honung och salt i en bunke så att jästen blir löst. Värm sedan vattnet tills det blir fingervarmt.
Häll över vattnen över jästblandningen. Tillsätt sedan 11-12 dl vetemjöl och olivolja. Blanda sedan allt tills det blir en smidig deg som lossnar från kanterna av bunken. Låt degen jäsa i 30 min under en handduk.
Rulla ut 12 bröd ur degen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Brödens form beror på formen på burgarna. Låt bröden jäsa ytterligare 20 min under handduk.
När bullarna har jäst klart, knäck ett ägg, vispa fort och pensla sedan bullarna med ägget. Ta pumpafrön och strö över bröden och grädda den sedan tills det fått en gyllene färg, brukar ta ca 20 min.
Ernsts tomatssalsa
Koka upp vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar, ta av kastrullen från plattan och lägg i plommontomaterna. Låt tomaterna ligga i vattnet i ca 5 minuter.#
Dela chilin på hälften och ta bort kärnorna. Hacka sedan chilin fint. Skiva ner lök, inklusive blast om löken är färsk. Ta en hel kanelstång och 10 st kryddnejlikor.
När tomaterna har varit i det varma vattnet i ca 5 min ta upp dem och lägg dem på ett fat. Låt tomaterna svalna en stund. Skär sedan bort fästet på tomaterna och lägg tomaterna i en matberedare eller mixer, och mixa slätt.
Ta sedan en stekpanna och häll i rejält med olivolja att steka i. När oljan är varm lägg i lök, chili, kryddnejlikor och kanel och stek dem lätt så att lök och chili blir mjuka.
När det har mjuknat häll i de mixade tomaterna i pannan. Tillsätt sedan flytande honung, salt och svartpeppar. Låt sedan blandningen puttra i ca 20 min. Om man vill kan man mixa blandningen ytterligare en gång, men då måste man ta ut kanelstången innan. Slå upp salsan i en rengjord flaska.
Hamburgare
Lägg fläskfärsen i en bunke, tillsätt ägg och blanda runt. Tillsätt salt och svartpeppar, rör runt. Rulla sedan ut 12 st avlånga hamburgare.
När hamburgarna är formade lägg ut färska salviablad och rulla runt burgarna. Gör sedan likadant med pancetta.
Stek eller grilla sedan burgarna tills de är genomstekta då det är viktigt eftersom det är fläskkött.