Sommarbiffar med kantareller

koket.se
Sommarbiff med kantareller
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sommarbiffar med kantareller

12 ingredienser

20 m + tid i kyl

De här fräscha biffarna tillsammans med kantareller är perfekta att bjuda på i sommar. Servera inlagda tomater och gurka vid sidan om för en riktigt somrig rätt! Du hittar receptet här

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandfärs (eller kalvfärs)
  • 2 potatisar, finrivna
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk köttfond, koncentrerad
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 dl kantareller (beroende på hur mycket du hittar)
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk dijonsenap (valfritt)

Gör så här

  1. Blanda den väl kylda färsen med riven potatis, dijonsenap, salt och vitpeppar.
  2. Tillsätt ägg och grädde succesivt, blanda väl.
  3. Låt färsen vila i kylen någon timme.
  4. Forma fina biffar av färsen och stek i smör på medelvärme i ca 3–4 per sida.
  5. Slå sedan på fonden och vinet och låt sjuda. Ös biffarna med vätskan.
  6. Smörstek kantareller under tiden.
  7. Servera biffarna med svampen och persilja på toppen.