Cheesecakerutor med aprikos och hallon

Cheesecakerutor med aprikos och hallon
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Cheesecakerutor med aprikos och hallon

8 ingredienser

Receptet räcker till cirka 15 rutor

Ingredienser

  • 1 förp digestivekex
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 600 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 3 ägg
  • 1 förp kondenserad mjölk [ca 395 g]
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 förp konserverade aprikoser à 425 g
  • 4 dl hallon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Täck botten av en ugnsfast form, cirka 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen och låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
  3. Vispa ihop cream cheese och ägg. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
  4. Låt aprikoshalvorna rinna av och fördela dem i formen. Strö över hallonen och häll försiktigt över smeten.
  5. Grädda i ca 45 minuter. Fyllningen ska vara lite lös när den tas ut, den stelnar när den svalnar. Låt kakan kallna helt och skär den sedan i rutor.