Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Purea jordgubbarna och blanda med florsocker. Värm några matskedar jordgubbspuré i en tjockbottnad kastrull.
Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur och lös upp det i kastrullen med jordgubbspuré. Ta kastrullen från värmen, låt svalna något och rör sedan ner i resten av
jordgubbspurén.
Vispa grädden och rör försiktigt ihop den med jordgubbspurén. Ställ kallt tills moussen tjocknar något.
Finhacka den vita chokladen till chokladkrämen och smält den försiktigt över vattenbad. Rör ihop chokladen med färskosten. Tillsätt grädden och blanda till en slät kräm. Ställ kallt tills krämen stelnar något men fortfarande är bredbar.
Rensa och skiva ca 4 dl jordgubbar.
Dela tårtbotten i tre delar med en vass kniv. Lägg den undre delen på ett tårtfat och bred ut vaniljkrämen. Lägg hälften av jordgubbsskivorna ovanpå. Lägg på den mellersta tårtbotten och bred ut jordgubbsmoussen. Lägg ut resten av de skivade jordgubbarna. Lägg på den översta tårtbotten och bred ut den vita chokladkrämen. Garnera tårtan med hela jordgubbar och citronmeliss.