Systrarna Eisenmans tranbärssorbet

Systrarna Eisenmans tranbärssorbet
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarna Eisenmans tranbärssorbet

4 ingredienser

Läskande sorbet med tranbär. Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 5 dl tranbärsjuice
  • ev citron, färskpressad saft

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull
  2. och sjud i ca 3 minuter. Låt svalna och blanda sedan
  3. med tranbärsjuicen. Tillsätt eventuellt lite citronsaft.
  4. För att göra sorbet i frysen: Häll juicen med sockerlag
  5. i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde
  6. minut under 3–4 timmar. Sorbeten blir slätare om den
  7. körs snabbt i en matberedare strax före serveringen.
  8. För att göra sorbet i glassmaskin: Låt juicen med
  9. sockerlag kallna övertäckt i kylskåpet i några timmar.
  10. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.