Blanda ihop alla ingredienser snabbt till en deg. Låt vila i kylen i ca 30 min.
Kavla ut mördegen tunt och fodra pajformen med degen. Klä in i aluminiumfolie och lägg i någon form av tyngd exempelvis socker, ärtor eller ris. Spara mördegen som blir över.
Förbaka pajskalen i ca 15 minuter i ugn.
Höj värmen på ugnen till 200 grader. Kvarta jordgubbarna. Skala och kärna ur gurkan, skär sedan till kuber i ca 0,5 cm i diameter. Ta bort yttersta skalet på rabarbern och skär ca 1 cm stora bitar.
Blanda jordgubbar, gurka, rabarber, rårörsocker, ägg, saften från en halv citron samt potatismjöl. Fyll pajskalet med blandningen.
Kör färsk basilika och strösocker i matberedare tills det basilikan löst sig i sockret. Blanda ihop med smöret.
Kavla ut mördegen till ca 20*20 cm. Bre på smöret och rulla sedan ihop degen. Skär sedan ca 0,5 cm tjocka skivor och dekorera toppen av pajen med dessa.