Sommarlunch i ett glas

Abba Sill i glas
Foto: Köket.se

Sommarlunch i ett glas

8 ingredienser

20 min

Det behöver inte vara midsommar för att äta sill. En varm sommardag är sill i vinglas en perfekt och alldeles lagom lunch. Och perfekt att servera som förrätt i små snapsglas, året om!

Abba röd finkornig rom
Abba röd finkornig rom 2021 (2)

Abba röd finkornig rom

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den till perfekt mognad. Lyxig rom som passar till det mesta!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp sill (din favorit)
  • 2-3 msk Abba caviar röd finkornig rom
  • 1 rödlök
  • 2-3 ägg
  • 1 knippe dill
  • 4 färskpotatisar, små-medelstora
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Skrubba och koka färskpotatisen. Koka äggen.
  2. Häll upp gräddfil, grovhacka färskpotatisen och stoppa ner i gräddfilen. Toppa med hackat ägg, sill, rödlök och dill och pressa lite citron över. Voilà!
TIPS!
Abba tipsar!
Abba tonfiskburgare

Abba tipsar!

Här hittar du fler recept på enkel sommarmat med tonfisk och sill.

Läs mer