Sommarlunchen nr 1

Sommarlunchen nr 1
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Sommarlunchen nr 1

10 ingredienser

20 m

”Jag skulle bli överlycklig om jag blev bjuden på den här enkla anrättning, kanske med jordgubbar och gräddmjölk till efterrätt. Kanske med ett fat rädisor eller sockerärtor vid sidan om eller några tomater från växthuset. Det här är sommar på en tallrik.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • ägg (att steka)
  • smör (att steka i)
  • knäckebröd, gärna halvmånar
  • saltat smör
  • lagrad ost (exempelvis präst, brännvin eller västerbottensost)
  • färskpotatis, kokt och kall
  • örtsalt (gärna hemgjort)

Örtsalt

  • 3 dl blandade örter (färska)
  • 2 dl flingsalt
  • 0,5 citron, zest (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Stek äggen, antingen på ena eller båda sidorna.
  2. Bred smör på knäckebröden, lägg på ost och skivad potatis.
  3. Toppa med ägg och örtsalt. Njut!

Örtsalt

  1. Mixa alla ingredienser till örtsaltet i en mixer.
  2. Sprid ut blandningen tunt och låt torka under 1 veckas tid. Rör om i det då och då.
  3. Förvara i en glasburk.