Sommarpaj med lax och purjolök

Aito Sommarpaj med lax och purjolök
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sommarpaj med lax och purjolök

Av: Köket.se

Från: Köket

10 ingredienser

1 h

En enkel, lättlagad och mättande paj med lax, potatis och purjolök. Perfekt att ha med på picknick eller till sommarens fester.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 pajdeg, glutenfri
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 250 g laxfilé
  • 3 potatisar, normalstora, kokta
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 kruka dill
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajskalet i pajformen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i ugnen.
  3. Skiva purjolöken i ringar eller som stavar och fräs lite snabbt i panna så den blir mjuk. Ställ åt sidan.
  4. Blanda äggstanningen med ägg, grädde, salt, peppar och hacka ner lite av dillen, rör runt.
  5. Dela den färdigkokta potatisen i mindre bitar och strimla laxen. Ta ut pajskalet och fördela lax, den kokta potatisen och purjolöken över pajformen och häll över äggstanningen.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills äggstanningen stelnat.