Sommartårta i glas med jordgubbar och brynt smör

Sommartårta i glas med jordgubbar och brynt smör
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Sommartårta i glas med jordgubbar och brynt smör

9 ingredienser

40 m

Servera sommartårtan i glas, det blir både snyggt och enkelt till buffébordet! Glutenfri tårtbotten med brynt smör, färska jordgubbar, grädde och citronmeliss. Helt ljuvligt!

Tips! Hinner du inte baka egen tårtbotten, köp en på bageriet och dra sen lite nymalen kardemumma över tårtbotten i samma veva som du häller på smöret.

Ingredienser

portioner glas

Tårtbotten

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma

Fyllning

  • 150 g smör
  • 1,5 kg jordgubbar
  • 1 l grädde
  • citronmeliss, flaggor eller dyligt till dekoration

Gör så här

Tårtbotten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt majsmjöl, vaniljsocker och kardemumma.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform på ca 20x30 cm.
  4. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 20 minuter och låt sen svalna.

Montering

  1. Skär kakan i tio bitar och lägg i tio glas.
  2. Bryn smöret. Lägg 1 msk brynt smör på varje tårtbottenbit i glasen.
  3. Skiva jordgubbarna och fördela i glasen. Vispa grädden och fördela i glasen. Dekorera och servera!