Sommartårta med frukt

Sommartårta med frukt
Foto: Tv4

Sommartårta med frukt

Av: Simone - Smögen

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m + tid i frys

En somrig tårta med frukt och bär blir ett festligt avslut på en trevlig kväll.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 320 g färskost
  • 160 g kvarg
  • 40 ml florsocker
  • 200 g jordgubbar
  • 2 persikor (mjuka persikor eller nektariner)
  • 200 g hallon
  • 200 g blåbär
  • 4 cl fläderlikör (St Germain)
  • mynta
  • färska bär (t.ex. hallon och blåbär)
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Mixa ihop färskost, kvarg och florsocker till en slät kräm med en stavmixer.
  2. Skär jordgubbar och persikor i kuber och rör ner dem tillsammans med hela hallon och blåbär.
  3. Blanda ner fläderlikör eller flädersaft
  4. Häll krämen i en hålform eller i portionsformar, täck med folie och låt stå i frysen i ca 3 timmar (eller tills krämen är helt fryst).
  5. Ta ut formarna från frysen ca 30 minuter före servering.
  6. Stjälp upp tårtan på ett fat och garnera med mynta, bär och vispad grädde.