Lägg mandarinklyftorna till fyllningen i en sil och låt rinna av ordentligt.
Maräng
Vispa äggvitorna till ett fast och luftigt skum. Rör ner lite strösocker i taget (totalt 1 dl) så du får en luftig maräng.
Blanda hasselnötsmjöl, majsstärkelse och 1 dl strösocker i en skål. Häll ner blandningen i marängsmeten. Det är viktigt att du vänder ner de torra ingredienserna i marängen så du behåller en luftig maräng. Rör så lite som möjligt men se till att allt är blandat.
Lägg smeten i spritspåse och spritsa långa remsor intill varandra på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt marängen svalna och vänd den sedan så mönstret är på undersidan.
Fyllning
Vispa grädden luftigt och bred ut den på bottnen, spara lite till dekoration.
Toppa med mandariner eller bär, eller både delar.
Rulla ihop rullen från långsida till långsida.
Dekoration
Ringla smält choklad över rullen och låt stelna.
Servering
Dekorera budapestrullen med vispad grädde, florsocker, bär, färska örter och eventuellt ätbart guldpulver.