Finhacka mandel i en matberedare. Tillsätt socker och lingonpulver. Tillsätt därefter äggvitor till lagom konsistens. Tillsätt ev 1 tsk citronsaft om smeten är för hård. Smeten ska bli lagom fast så att den går att spritsa på en plåt.
Spritsa ut ca 12-14 runda nätta bottnar på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 12-14 min.
Flädersmörkräm
Vispa ihop ingredienserna till en fluffig smörkräm. Ställ åt sidan, gärna kallt så att krämen inte blir för lös.
Montering
Bred smörkrämen på undersidan av biskvierna (den släta sidan). Forma smörkrämen lite toppig. Ställ gärna biskvierna i frysen så att smörkrämen stelnar ordentligt.
Smält chokladen och tillsätt ev lite kokosfett (gör chokladen lite lösare och något mer rinnig).
Doppa de kalla biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad.