Somrig sallad med maskrosor och gös

koket.se
Somrig sallad med maskrosor och gös

Somrig sallad med maskrosor och gös

Av: Elvira Lindqvist

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

30 m + rimning

Den här härliga salladen med maskrosor och gös gör sig fint som fräsch lunch eller middag.

Se Elvira Lindqvist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gösfilé
  • 10 maskrosor, bladen
  • inlagda maskrosknoppar (se tidigare recept)
  • 2 salladslökar
  • 1 bit ingefära
  • 50 g trädgårdssyra (eller rabarber)
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • lag från maskroskaprisen
  • 4 maskrosor, blommorna
  • salt
  • svartpeppar

maskroskapris

  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Salta gösen lätt och låt rimma i 1 timme.
  2. Skär gösen i tunna skivor.
  3. Dela maskrosbladen och ta bort stammen, den brukar vara lite besk.
  4. Hacka salladslök, finhacka ingefära, hacka trädgårdssyra (eller finhacka rabarbern) och
  5. skiva maskrosstammarna tunt.
  6. Blanda salladslök, ingefära, trädgårdssyra (rabarber), rapsolja och lite lag från maskroskaprisen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Bottna med fisken, sprid ut maskrosbladen och ringla över ingefärsdressingen.
  8. Lägg ut några maskroskapris och pynta med ätbara blommor från trädgården.