Somrig sockerkaka med jordgubbar

Cervera Somrig sockerkaka med jordgubbar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Somrig sockerkaka med jordgubbar

Av: Köket.se

Från: Köket

16 ingredienser

60 min

En extra krämig och saftig sockerkaka fylld med cheesecakekräm och färska jordgubbar. En perfekt kaka att bjuda på till sommarens fikastunder.

Ingredienser

portioner bitar

Cheesecakefyllning

  • 150 g färskost
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 dl färska jordgubbar

Sockerkakssmet

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 3,5 dl strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 3 ägg
  • 1 citron, zezten
  • smör, till formen
  • strösocker, till formen

Servering

  • färska jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Cheesecakefyllning

  1. Rör samman färskost, florsocker och äggula till en jämn smet. Hacka jordgubbarna fint och blanda med cheesecakekrämen. Ställ åt sidan.

Sockerkaka

  1. Sikta ner alla de torra ingredienserna i en bunke. Vispa försiktigt ihop mjölk, ägg, olja och citronskal i en annan bunke. Blanda sedan i de torra ingredienserna i omgångar och arbeta ihop till en smet.
  2. Smöra och mjöla en rund sockerkakform.
  3. Häll hälften av sockerkakssmeten i formen. Ringla över cheesecakefyllningen över smeten och häll sedan över resten av sockerkakssmeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Gör gärna ett stickprov med en potatissticka. Ta ut kakan och låt den svalna något i formen, vänd sedan upp den på ett galler.
  5. Pudra över florsocker och servera tillsammans med lite färska jordgubbar om du önskar.