Pressa citronsaft och lägg i en kastrull tillsammans med strösocker. Koka upp och häll det
över äggen och blanda väl.
Sänk värmen på spisen och häll tillbaka allt i kastrullen, under konstant omröring värmer du på allt tills den börjar tjockna till lite lätt.
Häll över curden i en ren bunke och klicka i smöret, blanda väl till en slät lemon curd. Plasta och låt svalna helt i kylen, minst 2-3 timmar.
Hallondränkning
Värm på hallon, strösocker, vatten och citron juice i en kastrull tills det börjar koka och hallonen blivit mjuka. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil så att du får en len och fin hallonsås.
Citronmousse
Vispa mascarpone med grädden, tillsätt lite i taget, till en fast kräm. Blanda i lemon curd, vispa tills moussen känns lagom fast och krämig.
Montering
Lägg kex i botten på glaset, dränk med sås och sen lite citronmousse uppe på. Upprepa en gång till och stoppa in desserten i kylen 1 timme. Dekorera med färska hallon