Somriga jordgubbssnittar

koket.se
Somriga jordgubbssnittar
Foto: TV4
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Somriga jordgubbssnittar

8 ingredienser

45 m

Hilda bjuder på somriga jordgubbssnittar med frasig maräng. En perfekt småkaka att njuta av till midsommar!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner styck

Mördeg

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • jordgubbssylt

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Topping

  • ev malen kardemumma

Gör så här

  1. Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader varmluft.

Mördeg

  1. Nyp ihop alla ingredienser till degen i en skål.
  2. Häll upp massan på köksbänken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i tre lika stora delar och rulla ut till tre avlånga längder. Lägg på en bricka med bakplåtspapper.
  4. Använd skaftet på en slev och gör en fåra i varje längd. Nyp sedan ihop kanterna på längderna.

Fyllning

  1. Fyll fårorna med jordgubbssylt.
  2. Ställ gärna in brickan med längderna i kylen under tiden du gör marängen (så flyter de inte ut lika mycket när du gräddar).

Maräng

  1. Vispa äggvitorna till ett luftigt och fast skum. Tillsätt lite strösocker i taget under omrörning. Använd gärna en elvisp eller köksassistent. Vispa till en fast och fluffig maräng.
  2. Klicka marängen över sylten på mördegslängderna.

Topping

  1. Strö eventuellt lite nymald kardemumma över marängen.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Ta ut kakorna och skär i snittar medan de är varma. Låt sedan svalna helt på plåten.