0,5 dl matlagningsgrädde (uteslut grädden om du vill ha vegansk soppa)
salt
svartpeppar, nymald
olja (till stekning)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsrosta paprikan i 10–15 minuter. Ta ut den ur ugnen, skär av stjälken och kärna ur. Dra av skalet på hela paprikan. Det är lätt att ta av skalet – skrapa gärna av det med två gafflar så att du inte bränner dig. Skär paprikan i bitar och ställ åt sidan.
Hacka lök och vitlök och fräs det i en kastrull tillsammans med lite olja tills löken är blank. Rör ner paprika och pizzakrydda. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt soppan koka i ungefär 10 minuter.
Mixa soppan i en mixer eller med en stavmixer tills den är slät och klumpfri. Tillsätt matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka upp innan den serveras.