Sorbet på harsyra

koket.se
sorbet pa harsyra

Sorbet på harsyra

6 ingredienser

20 m

"Här har vi gjort sorbeten på harsyra, men du kan självklart byta ut den mot till exempel fjällsyra eller ängssyra istället." /Niki Sjölund

viltplockat kokboken

Recept från boken "Viltplockat kokboken"

Se Niki Sjölund laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • ev 1 gelatinblad
  • 0,5 l vatten
  • 150 g strösocker
  • 70 g honung
  • 200 g harsyra (eller ängsyra eller fjällsyra)
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i lite kallt vatten.
  2. Koka upp 0,5 liter vatten och socker. Rör så att sockret löses upp och tillsätt honungen. När det har svalnat lite tillsätter du gelatinbladet.
  3. Mixa sockerlag och syra i en blender eller med en stavmixer.
  4. Tillsätt citronskal och citronsaft.
  5. Kör smeten i en glassmaskin till sorbetkonsistens. Servera direkt eller frys in till senare.
  6. Ställ gärna fram sorbeten ca 15 minuter innan det är dags att servera.