Vispa äggvitorna till fluffigt skum. Koka socker och vatten till 118 grader. Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning. Fortsätt att vispa tills marängen svalnat.
Macaronbotten
Sikta ihop mandelmjöl och florsocker. Blanda ned äggvita och tillsätt färg. # Vänd ner italiensk maräng. Spritsa två bottnar vardera 18 cm i diameter och av resten små macarons till garnering av tårtans
kanter. Bakas i 160 grader i 7 minuter sedan vädra i 5-7 minuter.#
Hallonkompott
Värm hallon och hallonpuré till ca 40 grader, blanda pektin med strösocker och tillsätt. Koka upp och låt sedan svalna, ställ kallt i kylen några timmar.##
Mousse
Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädden och slå över den smälta chokladen, krama ur gelatinet och rör ner i chokladblandningen och låt svalna till 30-35 grader. Vänd ner den löst vispade grädden.#
Kakaogelé
Lägg gelatinet i kallt vatten, koka övriga ingredienser till 104 grader, tillsätt gelatin och mixa till en slät ganache, plasta in och låt svalna.#
Montering
Ställ upp två anslagsringar 20 cm i diameter med plast på insidan. Lägg i macaron botten och bred ut hallonkompotten på båda bottnarna. Fyll sedan ringen med moussé och stryk jämt med kanten. Ställ i frys att stela några timmar.
Värm kakaogelé och ta fram tårtorna, häll gelé över hela tårtan och garnera med macarons och valfri garnering.