Sotad grön sparris

koket.se
Sotad grön sparris
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Sotad grön sparris

3 ingredienser

20 m

"Svensk sparris skördas bara fram till midsommar, sedan ska kraften i plantan bevaras till nästa år. Annars blir skörden inte lika god. Jag tycker att vi ska fullkomligt frossa i svensk sparris under säsong. Sedan ska vi längta till nästa år! Det här är ett av de enklaste sätten att tillaga sparris på- men kanske det godaste!" /Klas Lindberg

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe grön sparris (svensk)
  • flingsalt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Värm en stekpanna och strö i lite flingsalt.
  2. Stek sparrisen utan fett tills den börjar att ”svettas” lite.
  3. Avsluta med en liten skvätt olja i pannan och sväng runt.
  4. Servera direkt ur pannan till gästerna.