Sotad kål med krispig chorizo och hollandaise

Sotad kål med krispig chorizo och hollandaise
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Sotad kål med krispig chorizo och hollandaise

13 ingredienser

30 m

Sotad kål med krispig chorizo och hollandaise är en rätt som snabbt fångar familjens eller gästernas gillande. Servera gärna rätten som en förrätt eller en lättare huvudrätt.

Ingredienser

portioner

Krispig chorizo

  • 3 färsk chorizokorv
  • 1 msk matolja (till stekning)
  • 12 sparrisbroccoli
  • 200 g grönkål, plockad
  • 0,5 gul lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Hollandaise

  • 300 g smör
  • 3 äggulor
  • ev vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk citronsaft, pressa
  • salt
  • vitpeppar (från kvarnen)

Gör så här

Krispig chorizo

  1. Börja med att ta ut köttet från korvfjälstret.
  2. Stek köttet krispigt i matoljan.
  3. Lyft upp köttet och ställ åt sidan.
  4. Dela sparrisbroccolin i mindre bitar och stek dem hårt tillsammans med grönkålen och löken i ”choritzofettet”.

Hollandaise

  1. Sätt ugnen på 75 grader.
  2. Börja med att skira smöret. Lägg smöret i en lite gryta och ställ in den i ugnen. Låt stå ca 20 minuter till smöret har smält och mjölkproteinet sjunkit till botten.
  3. Vispa äggulorna varma över ett vattenbad med en skvätt vatten och vinäger.
  4. Vispa sedan försiktigt i det varma smöret.
  5. Smaka upp såsen med citron, salt och peppar.

Servering

  1. Häll såsen i botten på tallrikarna.
  2. Fördela grönsakerna ovanpå.
  3. Toppa med den stekta chorizon.