Börja med att göra gräslöksoljan, den klarar sig i kylen i flera veckor. Värm oljan till ca 90 grader och häll den i en blender tillsammans med gräslöken. Mixa tills all gräslök är finfördelad och oljan fått färg. Låt oljan rinna genom ett kaffefilter över natten.
Tvätta potatisen väl. Koka den i mycket saltat vatten, vattnet ska vara så salt att potatisen flyter. När potatisen nästan är klar men har en lite kärna lyfter du upp potatisen med en hålslev. Koka ner vattnet tills endast salt återstår i kastrullen.
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med 1 msk av saltet från kastrullen samt olivolja. Tillaga i ugnen till potatisen fått färg.
Dela lökarna på mitten (behåll skalet på) och lägg dem i en ugnssäker form. Bränn skalet på löken med en gasbrännare. Blanda dem därefter med olivolja och salt. Tillaga löken tillsammans med potatisen i ugnen tills löken är mjuk.
Blanda grädde och fiskfond i en kastrull, låt koka upp. Dra åt sidan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och ganska rikligt med peppar. Spräck dressingen genom att röra ner lite av gräslöksoljan.
Rensa fisken på ben och skär i portionsbitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form. Gnid in fisken med olja och salt. Bränn fisken med en gasbrännare runt om tills du fått en fin yta.
Ta av skalen från löken och dela potatisen på mitten. Lägg upp fisk, potatis och lök på tallrikar. Toppa med löjrom och dill. Skeda över såsen. Avsluta med lite nymald svartpeppar på toppen.