Sötpotatis med yoghurt, mynta och cashewnötter

koket.se
Sötpotatis med yoghurt, mynta och cashewnötter
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Sötpotatis med yoghurt, mynta och cashewnötter

12 ingredienser

1 h + tid i frys

Sötpotatis har blivit en riktigt populär råvara som här serveras med yoghurt och mynta.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 sötpotatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 l frityrolja
  • 4 msk tamarindsås
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk cashewnötter, hackade
  • 2 msk granatäpple
  • 1 msk mynta, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Sätt in potatisen i ugnen med skalet på och rosta den tills den är helt mjuk inuti.
  3. Ta ut potatisen ur ugnen och skrapa ut innehållet i en bunke och släng skalet.
  4. Smaka upp med salt och peppar.
  5. Fyll mindre formar med blandningen och sätta in dem i frysen.
  6. Ta ut formarna efter ca 2 timmar när de är ordentligt hårda.
  7. Panera bitarna i mjöl, ägg och panko.
  8. Värm olja till ca 160 grader.
  9. Fritera sedan bitarna gyllene och krydda med salt och peppar.
  10. Toppa med tamarindsås, yoghurt, cashewnötter och granatäpple.
  11. Toppa slutligen med myntablad.