0,5 kruka färsk koriander (eller persilja, kan uteslutas)
4 tortillabröd (stora ekologiska)
Gör så här
Sötpotatis
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisarna och halvera dem på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gnid in snittytorna med olja, salt och peppar. Baka dem i mitten av ugnen tills de är mjuka rakt igenom, ca 20 minuter.
Svarta bönor i tomatsås
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka också chilin. Fräs detta mjukt i en kastrull med lite rapsolja på medelhög värme.
Tillsätt spiskummin och paprikapulver och fräs några sekunder. Tillsätt gärna lite vatten så att det inte torrsteker, om du använder en liten mängd olja.
Tillsätt krossade tomater, röda linser, soja och 3 dl vatten. Koka utan lock på medelhög värme, tills linserna blivit mjuka och börjar lösas upp, ca 20 minuter. Rör om då och då, så det inte bränns vid.
Spola av de svarta bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Häll ner bönorna i kastrullen och låt koka på låg värme tills grytan har blivit riktigt tjock, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar.
Ta ut potatisarna ur ugnen. Gröp ur köttet ur potatisarna och mosa lätt med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Sallad
Skölj grönkålen. Om du använder hela grönkålsblad, skär bort den tjocka ”stjälken” i mitten av bladet. Strimla kålen. Pressa över limesaft, tillsätt salt och ringla över oljan. Blanda ordentligt, gärna med händerna så att du ”masserar” in limesaften, saltet och oljan i kålen.
Servering
Fördela sötpotatis, bönor, sallad och rostade pumpakärnor, majs och koriander på tortillabröden och rulla ihop dem till tighta rullar. Vira in rullarna i bakplåtspapper och försegla med lite tejp, för att få dem att hålla ihop bättre.