Sötpotatisrårakor

Sötpotatisrårakor ny
Foto: Nathalie Spjälle

Sötpotatisrårakor

10 ingredienser

20 m

Nathalie Spjälle bjuder på smarta sötpotatisrårakor med friterad grönkål och lingonkräm.

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar (medelstora)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • olja (till stekning)

Tillbehör

  • grönkål
  • olja
  • 1 dl havrefraiche
  • 2-3 msk lingonsylt
  • kantareller, el trattkantareller

Gör så här

  1. Skala och finriv sötpotatisen.
  2. Kläm ur all vätska ur sötpotatisen och smaksätt med salt.
  3. Rör ihop sötpotatisen med olja och potatismjöl.
  4. Forma smeten till 4 bollar.
  5. Platta till bollarna i en stekpannan och stek i rikligt med olja tills de är krispiga.
  6. Ställ åt sidan.

Tillbehör

  1. Riv av grönkålsbladen från stjälken och hacka dem.
  2. Massera grönkålen med olja och stek tills bitarna är krispiga.
  3. Blanda havrefraiche och lingonsylt.

Servering

  1. Toppa rårakorna med lingonkrämen och grönkålen. Har du kantareller eller trattisar så blir det extra gott!