Sötpotatistortilla med mynta och fårost

Sötpotatistortilla med mynta och fårost
Foto: Åsa Liffner

Sötpotatistortilla med mynta och fårost

Av: Cecilia Davidsson

Från: Yogamat

12 ingredienser

1 h 15 min

Tortillan tillagas i ugnen och blir smakrik av myntan. Skär upp i bitar och servera med sallad eller i mindre bitar och duka fram till ett mingel. Variera sötpotatisen med färskpotatis, sparris, broccoli, rödbetor eller pumpa.

Ingredienser

portioner
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja (eller avokadoolja)
  • 0,5 tsk havssalt

Äggstanning

  • 6 ägg
  • 2 dl havredryck (eller annan växtdryck)
  • 1 tsk örtsalt
  • svartpeppar, nymalen

Fyllning

  • 150 g fårost
  • 2 salladslökar
  • 10 g mynta
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 20 g parmesanost, grovriven (eller annan hårdost)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 20×25 cm, med bakplåtspapper.
  2. Tvätta eller skala sötpotatis. Skär den i 2 × 2 centimeter stora bitar, lägg i formen och blanda runt med olja och salt.
  3. Rosta potatisen i ugnen i ca 25 minuter tills den känns mjuk.
  4. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen i en bunke.
  5. Ta ut sötpotatisen och smula över fårosten, hacka salladslöken och myntan grovt och strö över formen tillsammans med citronskal.
  6. Häll på äggstanningen, rör runt försiktigt så att stanningen fylls ut i formen och ingredienserna blandar sig.
  7. Strö över den rivna osten och sätt in formen i ugnen. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Låt tortillan svalna i formen innan du stjälper upp den på en skärbräda.
  8. Servera tortillan uppskuren i mindre bitar till mingel eller större bitar till lunch.