Sötpotatisvåfflor med spenat

sötpotatisvåfflor med spenat
Foto: Lennart Weibull
Lina Wallentinson NY
Lina Wallentinson NY

Sötpotatisvåfflor med spenat

11 ingredienser

30 min

"Frasiga våfflor med både sötpotatis och spenat. Bjud med salta tillbehör. Våfflorna är också goda med sylt och grädde. Skippa i så fall spenaten och lägg till en nypa socker i smeten." /Lina

Ingredienser

portioner våfflor
  • 1,5 dl vetemjöl [90 g]
  • 1 dl fullkornsdinkelmjöl (eller grahamsmjöl) [60 g]
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes (eller grovmalen svartpeppar)
  • 2 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 300 g sötpotatis, finriven
  • 1 förp babyspenat [70 g]
  • pecorinoost, till servering
  • gröna blad, till servering

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, fullkornsdinkelmjöl, bakpulver, salt och chiliflakes i en bunke.
  2. Vispa ner ägg och olja. Blanda ner den rivna sötpotatisen och spenaten.
  3. Pensla våffeljärnet med olja eller smält smör och klicka i smet, cirka 1⁄2 dl per våffla. Grädda våfflorna tills de har fått fin färg.
  4. Servera genast med riven pecorino och bladgrönt.