Catarina Königs kycklinggryta passar perfekt som enkel och lyxig vardagsmiddag. Söt, het och alldeles ljuvligt god. Dessutom alldeles perfekt i morgondagens matlåda.
dressing (1 msk olivolja, 1⁄2 msk mango- vinäger, salt och lite nymalen svartpeppar)
sambal oelek
Gör så här
Ansa och skiva champinjonerna tunt och stek dem i en torr panna tills vattnet dunstat helt. Salta och peppra lite. Lägg på ett fat.
Kärna ur och skär paprikorna i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med en klick smör och fräs paprika strimlorna tills de mjuknat. Vänd i champinjonerna. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Salta och peppra kycklingfiléerna eller skär lite tjockare strimlor av filéer. Bryn dem i en stekpanna hastigt med smör tills de fått färg runt om. Lägg över kycklingen i en gryta. Lägg champinjon och paprika blandningen ovanpå.
Vispa grädden lite för hand med handvisp – inte så länge, någon minut bara så den blir lite fluffig.
Tillsätt sweet chilisåsen och använd fortfarande handvispen. När grädden känns halvtjock, alltså något trögflytande, är den bra (fortfarande inte vispad eller fast i konsistensen).
Häll grädden över kycklingen så att den täcks. Låt puttra under lock i 10–15 min.
Servering
Servera kycklinggrytan till nykokt ris och sallad med härlig dressing.
Catarina ställer alltid en burk med sambal oelek på bordet för den som vill ha mer hetta på tallriken. Magi!