Sötsyrlig friterad brysselkål

NYHET
Sötsyrlig friterad brysselkål
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Sötsyrlig friterad brysselkål

15 ingredienser

30 min

Ett måste till jul är brysselkål! Den här versionen är friterad och blir härligt sötsyrlig i smaken.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner sats

Dressing

  • 3 msk vitlök, finhackad
  • 3 msk ingefära, finhackad
  • 8 salladslökar, vita och gröna delen i tunna skivor
  • 1 msk Toban Djan (eller sambal oelek)
  • 2 msk soja (ljus)
  • 6 msk grönsaksbuljong
  • 1 msk risvin (eller torr sherry)
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk majsstärkelse, i 2 msk vatten
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk chingkiangvinäger

Brysselkål

  • 500 g brysselkål
  • 2 msk majsstärkelse
  • olja (till fritering)

Gör så här

Dressing

  1. Fräs vitlök, ingefära och den vita delen av salladslöken i lite olja.
  2. Tillsätt Toban Djan och fräs tills det doftar.
  3. Tillsätt soja, buljong, risvin, socker och salt. Koka upp och red av med majsstärkelsen.
  4. Tillsätt sesamolja, salt och vinäger.

Brysselkål

  1. Dela brysselkålen, skaka bitarna med majsstärkelse och fritera dem gyllenbruna.

Servering

  1. Blanda brysselkål och dressing med den gröna delen av salladslöken.