Spaghetti med belugabolognese

Spaghetti med belugabolognese Kungsörnen
Foto: Köket.se

Spaghetti med belugabolognese

16 ingredienser

30 min

Den här belugabolognesen är en riktig vinnare, både för dig som vill äta vego men även för alla andra. Massor med smak och enkel att göra - och vi tycker den blir perfekt även till veckans matlådor.

Vardagstips!
Kungsörnen Spaghetti fullkorn

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Fullkornspasta Spaghetti.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Kungsörnen Spaghetti
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 stjälkselleri, tärnad
  • olja, att steka i
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl belugalinser
  • 4 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • salt
  • peppar

Servering

  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Stek lök, morot och selleri i olja i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt tomatpuré och fräs på i en minut. Tillsätt resten av ingredienserna och lått puttra ihop i ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera spaghettin med bolognesen och finriven parmesan på toppen. Njut!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Spaghetti med tacokryddad köttfärssås Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler goda vardagsrecept.

Läs mer