Spaghetti med grön miso

Spaghetti med grön miso
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Spaghetti med grön miso

7 ingredienser

20 m

Den här snabba vardagsrätten är full av smak och en riktig familjefavorit. Med få ingredienser och enkla tillagningssteg blir det en solklar favorit för hela familjen. Varje portion innehåller 604 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 9.

Ingredienser

portioner
  • 350 g spaghetti
  • 2 msk olivolja
  • 3 bananschalottenlökar, fint hackade
  • 250 g grönsaker, strimlad
  • 100 g osaltat smör
  • 3 msk röd misopasta
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i en kastrull med saltat vatten i 10–12 minuter, låt sedan rinna av. Spara en kopp kokvatten.
  2. Värm under tiden oljan i en stekpanna och stek schalottenlöken i 5 minuter tills den är mjuk men inte fått färg. Tillsätt grönsakerna och en skvätt pastavatten, täck över och låt koka i 2–3 minuter.
  3. Smält smöret med misopasta och blanda med 150 ml av pastavattnet tills det är slätt.
  4. Häll ner den avrunna pastan bland grönsakerna.
  5. Servera med rikliga mängder nymald svartpeppar.