Spaghetti med salsicciabolognese

Spaghetti med salsicciabolognese Kungsörnen
Foto: Köket.se

Spaghetti med salsicciabolognese

12 ingredienser

25 min

Den här pastarätten passar utmärkt både till familjemiddagen en vardagkväll, eller att bjuda gästerna på som en lite lyxigare helgmiddag. Den är dessutom busenkel och snabb att göra och vi lovar att den kommer få högsta betyg!

Vardagstips!
Kungsörnen Spaghetti fullkorn

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Fullkornspasta Spaghetti.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Kungsörnen Spaghetti
  • 500 g salsicciafärs
  • 3 schalottenlökar, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • olivolja, att steka i
  • 2 dl vitt vin
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 400 g krossade tomater
  • salt
  • peppar

Servering

  • parmesanost, riven
  • färsk timjan (eller annan valfri ört)

Gör så här

  1. Stek salsicciafärsen i olivolja tills den har fått lite yta och är genomstekt. Ta ut salsiccian ur pannan och ställ åt sidan.
  2. Fräs schalottenlök och vitlök i oljan från salsiccian. Häll på vinet och tillsätt körsbärstomaterna. Låt puttra i ett par minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och salsiccian. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda spaghettin med salsicciabolognesen och servera med en gång. Toppa med riven parmesanost, svartpeppar och gärna lite färsk timjan.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Ultimata köttfärssåsen Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler goda vardagsrecept.

Läs mer