Lägg de pressade vitlöksklyftorna i en stor stekpanna med olivolja. Tillsätt två filéer ansjovis och låt dem smälta.
Tillsätt tomaterna skurna i två delar, salta och låt steka på låg värme i 2-3 minuter, rör om ofta med en träsked.
Häll i det vita vinet, vänta i cirka två minuter och lägg sedan i den tärnade fisken försiktigt i stekpannan. Fortsätt att steka i 5–6 minuter. Strö över finhackad persilja i slutet av kokningen.
Koka upp vatten och salt i en kastrull med lock. Lägg i spaghettin. Låt koka på hög värme utan lock. Röra om då och då.
Rosta pinjenötterna i en varm stekpanna med lite salt tills det har fått färg.
Dränera spaghettin ”al dente” (med tuggmotstånd) och lägg direkt i pannan med såsen. Rör om.
Servera och garnera med dem rostade pinjenötterna och ett persiljeblad.