Lägg durumvetet i en hög på arbetsbänken, gör en krater som en vulkan i mjölet och knäck i äggen och salta.
Börja försiktigt arbeta ihop mjöl och ägg med fingertopparna för att sedan arbeta ihop hela degen, tillsätt lite olivolja. Arbeta degen ca 8-12 minuter. Är degen för torr så tillsätt några droppar vatten.
Låt degen vila i plastpåse eller liknande ca 30 minuter.
Champinjonerna
Skiva champinjonerna i 3 mm skivor. Krydda med salt och peppar och ringla över olja. Baka champinjonerna i ugnen i ca 110 grader ca 40 minuter.
Köttfärssås
Hetta upp en gryta eller kastrull med olja och två tärningar smör. Finhacka lök, morot, vitlök och fräs i grytan tills det får en gyllenbrun färg.
Tillsätt sedan köttfärsen och finfördela den så att den får bra stekyta.
Häll i rödvin, fond,salt, peppar, oregano,timjan, tomatpuré, finkrossade tomater och lagerblad. Låt detta puttra ihop ca 20 minuter.
Tillsätt sedan grädde, soja och chili. Låt det gå ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Det skall vara lite starkt.
Spaghettin
Koka upp saltat vatten, ca 3 liter i en stor gryta.
Dela upp degen i fyra bitar, tryck ut en bit så den blir platt, damma på lite durumvete på en stor skärbräda och degen. Kör igenom degen några gånger i pastamaskinen till mittenläget. Degen är då ca 2-2,5 mm tjock. Kör sedan igenom det i spaghettirullen.
Lägg spaghettin på skärbrädan och låt torka lite.
Koka spaghettin i 2-3 minuter, smaka av så den blir lagom kokt. Häll av spaghettin i ett durkslag och droppa lite olja över spaghettin.
Servering
Lägg i spaghettin i köttfärssåsen och blanda ihop med köttfärsen.
Snurra upp pastan på till exempel en stor pincett och placera på tallriken så det blir som en pyramid. Förstärk tallriken med en skopa köttfärssås på ena sidan av pyramiden (Låt det rinna som en vulkan).
Toppa med riven parmesan och dom ugnsbakade champinjonerna och basilikablad.
Några droppar olivolja droppas över. Låt det smaka!