Spanska djävulsägg

NYHET
koket.se
Spanska djävulsägg ny
Foto: Köket.se
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Spanska djävulsägg

7 ingredienser

Eller "deviled eggs" som det också kallas. Dessa lite hetare ägghalvor brukar göra succé på påskbuffén. Här bjuder Zeina på klassiska smaker som dijonsenap, paprika och chiliflakes i äggröran.

Se även recept på Zeinas currysill

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner personer
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • rökt paprikapulver
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Dela de hårdkokta äggen i mitten. Ta ur äggulan försiktigt (lägg äggvitorna åt sidan), lägg äggulorna i en skål och mosa med en gaffel.
  2. Vänd ihop äggulorna med majonnäs, dijonsenap, salt, peppar och blanda allt väl.
  3. Lägg över röran i en spritspåse och spritsa i ägguleröran på äggvitorna. Toppa med rökt paprika och chiliflakes.