Spätzle - tysk pasta som är enkel att göra - serveras med varmrökt lax, kapris och spenat. Testa gärna detta goda recept, du kan hitta en ny vardagsfavorit.
Börja med smeten till spätzlen. Blanda salt och mjöl och vispa ner äggen. Späd med vatten tills du får en slät smet som är som våffelsmet, den ska inte vara rinnig om du lägger den på en skärbräda. Låt sedan smeten svälla i cirka 30 minuter.
Dela laxen i mindre bitar i en större skål, blanda med spenat, kapris, gräslök och dill.
Koka upp 4 liter vatten i en kastrull, salta med 20 g salt. Ta 1 dl av smeten och lägg på en blöt skärbräda. Skrapa ner tunna strängar, ca 5 mm, i vattnet med hjälp av baksidan av en kniv.
När pastan flyter upp är den klar, ta då upp den med en hålslev.
Lägg spätzlen i skålen med bland annat lax. Lägg på smör och olivolja och rör om, späd med lite av pastavattnet tills det blir lite såsigt. Peppra och ät.